2012. május 10., csütörtök

Ricinusolaj, ahogy én...

Nos igen, engem is elkapott a ricinus olaj láz, aminek oka, hogy eléggé megviselte a hajam a színváltás próbálkozásom, és jó lenne ha végre megnőne rendesen.
Ricinus olaj, bármilyen gyógyszertárba kapható olyan 300-400 Ft. körül van 1 ilyen kis üveg ami 100g  ebből én rögtön vettem is 2 db-t biztos ami biztos.Minden alkalommal (heti 2x) minimum 5órán át van a hajamon, mondjuk még csak a 3. alkalomnál tartok, de bizakodó vagyok. 


A képen láthatjátok miket használtam, illetve egy régi sosem hordott téli sapkát csak az most épp rajtam van úgyhogy nemfényképzetem le.
Ami a képen látható:

Egy csorbult porcelán tál (hajfestéshez is ezt használom, most pedig ebbe melegítem a ricinusolaja, kb 1 percig de többször is "ránézek" )
Egy régi jól kimosott szempillaspirál amibe szintén ricinusolaj van (szempilláimra is használom, bár arra csak esténként)
Természetesen maga a ricinus olaj 
Egy csat
Folpack

Nos kb az üveg 1/3-adát kiöntöm a kis csorbult porcelán tálamba, mikróba felmelegítem(agy hígabb lesz, könnyebb felvinni a hajra), majd beledörzsölöm hajtöveimhez az olajat, én nem használok hozzá hajfestős ecsetet meg semmit, mert szerintem kézzel ezt nagyon jól meg lehet oldani. Ha már a hajtöveimen mindenhol van a szerből akkor a hajvégeimet és a maradékot a hajam egész felületére viszem fel. Ha ezzel végeztem kicsit meghajszárítózom a hajam (kizárólag meleg levegővel) hogy felmelegedjen a fejbőröm, majd betekerem az egészet folpanck-kal hogy melegen tartsa, majd erre még jön egy téli sapi és kész is. minimum 5órán át rajt hagyom így a hajamon (néha minderre még törölközőt is teszek, hogy még melegebb legyen) majd utána jó alaposan hajat mosok kb 3x, hogy minden olajat sikerüljön kimosni a hajamból, utána én még balzsamozok is, mert hát sosem árt.:D 

Esti szempilla ricinusolajozásom pedig a szempillaspirál segítségével, illetve egy fültisztító pálcika segítségével történik.


Remélem hasznos volt ez a poszt, Ti használtok ricinus olajat? Vélemény? 

3 megjegyzés:

  1. Szia hasznos bejegyzés lenne két kêrdésem: száraz vagy vizes hajra kell kenni? És hogy és mivel mostad ki a spirált? Jó a blogod! :) Nóri

    VálaszTörlés
  2. szia, mielőtt hajat mosnál tehát száraz "igénybevettebb" hajra kell felvinni. a Spirált 2napig kb mindennel amit eltudsz képzelni, egyszerűen annyira sok volt beleszáradva h alig tisztult ki de amúgy sminklemosó+víz, szappan, mosogatószer mindent kipróbáltam :) De ha csak a spirál részét mosod le ahhoz a szappanos víz is elég, vagy sminklemosós víz, hamar megvan és azt beletudod mártani a ricinusolajba, én ezt javaslom inkább, tök felesleges volt nekem is kimosnom a spirál dobozát is...:D a szempilla tövekhez meg fültisztítópálcával érdemes felvinni. és Köszi szépen.:)

    VálaszTörlés